Europinė pensija ir europinė miškų apsauga – balsuok už demokratus! (0)

Publikuota: 2024-06-07 Kategorija: Politika
Europinė pensija ir europinė miškų apsauga – balsuok už demokratus!
Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos”

Mes, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ subūrėme demokratija tikinčius žmones, norinčius dėl jos dirbti ir turinčius tam reikalingas kompetencijas. Nevaidiname gelbėtojų, nesiekiame pigaus populiarumo skatindami žmonių baimes, kurstydami nerimą ir nepasitikėjimą Valstybe. 

Priešingai – išsikėlėme tikslą vienyti ir atstovauti visiems, nes dėl dabar įsivyravusio susiskaldymo ir kylančių kraštutinių jėgų keliamos grėsmės atsakomybę pirmiausia turi prisiimti arogantiški politikai, leidžiantys sau skirstyti gyventojus į vertus ir nevertus dėmesio bei atstovavimo.

Mūsų sąraše į Europos Parlamentą – savo sričių ekspertai, politikai, visuomenės lyderiai, puikiai kalbantys užsienio kalbomis. Jų sukaupta patirtis, kompetencijos leis laisvai ir lygiaverčiai kalbėtis su Europos bei pasaulio politiniais lyderiais.  Mes turime stipriausią sąrašo lyderį – Europos komisarą Virginijų Sinkevičių, buvusį premjerą Saulių Skvernelį.

Susipažinti su visais mūsų kandidatais, programa galima čia.

Tomas Tomilinas

Panevėžio krašte išrinktas Seimo narys Tomas Tomilinas, sukaupęs ilgametę patirtį nacionalinėje ir tarptautinėje politikoje. Aplinkosaugininkas, visuomenininkas, knygų autorius, socialinių ir pilietinių iniciatyvų sumanytojas ir vykdytojas.

 Tomas yra gyvas pavyzdys, jog atkakliai ir nuoširdžiai dirbant politikoje įmanoma pasiekti žmonėms naudingą rezultatą be populizmo, radikalizmo ir žmonių priešinimo.

Daugybei Tomo idėjų, kurių įgyvendinimas ženkliai palengvintų Lietuvos piliečių gyvenimą, būtini Briuselio lygio sprendimai. Dėl ilgamečio bendradarbiavimo su kitų Europos šalių politikais, glaudaus ryšio su Europos Žaliųjų partija, ilgamečio įdirbio stebint Europos Sąjungos politikos kursą ir sprendimų priėmimo procesus Tomas yra tinkamiausias pasirinkimas atstovauti Lietuvą Europos Parlamente.

Tomo idėjos, biografija čia.

Svarbiausios Tomo idėjos EP rinkimams

https://www.youtube.com/watch?v=_ZuV2cLLlpc&t=135s

Lukas Savickas

Jaunas, veržlus, perspektyvus politikas, baigęs politikos mokslus Jorko ir Mastrichto universitetuose. Nepaisant jauno amžiaus sukaupęs įspūdingą darbo patirtį, ženkliai prisidėjęs prie S. Skvernelio Vyriausybės vykdytų darbų ir pasiektų rezultatų. Lietuvos atstovas Europos Tarybos parlamentinėje Asamblėjoje bei Europos ateities konferencijoje, nuosekliai dirbantis tarptautinės politikos lauke, glaudžiai bendradarbiaujantis su kitų šalių atstovais.

 Luko patirtis leis sklandžiai įsilieti į Europos Parlamento veiklą, siekti demokratų užsibrėžtų tikslų, tarp kurių tarp kurių didėjančios Lietuvos gyventojų pajamos, stresui atspari darbo rinka, gerėjanti žmogaus gyvenimo kokybė ir ilgėjanti sveiko gyvenimo trukmė.

Luko idėjos, biografija čia.

Ilgesnis pokalbis su Luku demokratų tinklalaidėje

https://www.youtube.com/watch?v=gZxzWVUNsAg&t=2s

Ramutė Kavaliauskaitė


Panevėžio rajono savivaldybės tarybos narė, viena iš jauniausių šios Tarybos narių.

Ramutės sukaupta patirtis, profesinė kompetencija, praktinės įžvalgos ir konkretūs pasiūlymai Europos Parlamente taps realiais sprendimais ir pasiūlymais, prisidedančiais prie sveikatos sektoriaus stiprinimo Lietuvoje ir Europoje.

Ramutės idėjos, biografija čia.

Fausta Roznytė

Jaunoji lyderė, baigusi politikos mokslų bakalaurą ir tarptautinių santykių bei diplomatijos magistrą Vilniuje. Studijos Lietuvoje, kaip teigia pati kandidatė, pasirinktos sąmoningai – norint pradėti kalbėti apie Lietuvos jaunimui svarbias problemas, kad jos patektų į politinę darbotvarkę.

Fausta yra Jaunųjų demokratų sąjungos pirmininkė, pasisakanti už pirmojo būsto ir pirmojo darbo, psichinės sveikatos, švietimo, klimato kaitos ir demokratijos plėtros įtraukimą į sprendimų priėmimo darbotvarkę. Jos pasiūlymų pagrindu buvo inicijuota apmokamos privalomos studentų praktikos idėja. Šiuo metu Fausta yra Seimo narių Tomo Tomilino ir Domo Griškevičiaus patarėja.

Faustos idėjos, biografija čia.

Linas Kukuraitis

Buvęs Socialinės apsaugos ir darbo ministras, priėmęs daugybę būtinų sprendimų, kurie leido sumažinti vaikų ir senjorų skurdą, pagerino šeimų situaciją, užtikrino efektyvesnį „Sodros“ veikimą ir biudžeto lėšų panaudojimą. Lino sprendimai, padėjo sumažinti pandemijos sukeltas pasekmes ir stabilizavo situaciją šalyje bei tapo plačiai aptariamu pavyzdžiu Europoje.

Lino sukaupta patirtis leidžia pagrįstai tikėtis, jog susitarimas dėl „europinės pensijos“ gali tapti realybe ir Lietuvos senjorai gaus ne mažiau kaip 60 proc. buvusių darbinių pajamų. Europa jau yra perėmusi Lino ir S. Skvernelio Vyriausybės taikytą praktiką, kuri tapo minimalaus atlyginimo direktyva ir galioja visoje ES.

Lino idėjos, biografija čia.

Aktualus Lino straipsnis pensijų tema čia.

Svarbiausios Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ idėjos trumpai:

Miškai ir žalioji politikai

Europinės pensijos idėja ir tavo pensija

 

Politinė reklama. Apmokėta iš Demokratų sąjungos Vardan Lietuvos kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 8.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video