Kitų savivaldybių gyventojus kviečia į išankstinį balsavimą (0)

Publikuota: 2023-03-15 Kategorija: Politika
Kitų savivaldybių gyventojus kviečia į išankstinį balsavimą
Miglė Dambrauskaitė / Savo valią išreikšti norinčių žmonių laukusios (iš kairės) Irma Mainelienė ir Rima Kreizienė.

Kas ateinančius ketverius metus vadovaus Rokiškio rajonui, paaiškėjo jau kovo 5 d. Rokiškis, vienas iš 26 rajonų, kuris vadovą išsirinko jau pirmajame ture. Tačiau šalyje dar 34 savivaldybės, kurių vadovai paaiškės tik šį savaitgalį. Dabar vykstą išankstinis balsavimas antrame merų rinkimų ture.

Vos 9...

Vakar prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas antrajame merų rinkimų ture. Šio balsavimo metu savo valią gali išreikšti asmenys, gyvenantys Rokiškyje ar rajone, bet kurių deklaruota gyvenamoji vieta yra kita šalies savivaldybė. Balsuoti jie turi už tos savivaldybės kandidatus.

Balsavimas vyks dar šiandien ir rytoj, nuo 7 iki 20 val., Rokiškio rajono savivaldybės I aukšto salėje.

Trečiadienį iki 10 val. Rokiškyje balsavo vos 9 gyventojai. Savo valią išreikšti norinčių žmonių laukusios Irma Mainelienė ir Rima Kreizienė sakė, kad pirmasis, antradienio rytą dar prieš 7 val. atėjo vėl varėniškis. „Balsavimo punktas atidaromas 7 val. ryto, bet šis vyras prie durų laukė likus dar gal 10 min. iki atidarymo. Lygiai taip pat buvo ir pirmajame balsavimo ture. O balsuojančių – labai nedaug. Antradienį per visą dieną atėjo vos 9, šiandien iki 10 val. dar nebuvo nei vieno. Bet laukti turime. Gal dar ateis“, – sakė komisijos narės.

Pasak jų, nutiko ir kuriozinė situacija: balsuoti atėjo rokiškėnė: „Mes klausėme moters iš kokios ji savivaldybės, kokio biuletenio mums ieškoti. O ji sako: „Aš iš Panevėžio gatvės“. Pasirodo, ji – rokiškietė. Na, teliko moteriai pasakyti, kad rokiškėnai nebebalsuoja, kad Rokiškio rajono meras jau išrinktas. Ji nustebo: „O tai pas mano mamą irgi nebeateis?“ Nes mama jau garbingo amžiaus, pirmame ture balsavo namuose. Tai pasvarstėme, kad žmonės dar gal ne visi ir žino, jog Rokiškis merą jau turi... “

Pirmajame ture išankstinio balsavimo metu per tris dienas Rokiškyje balsavo 48 asmenys iš kitų šalies savivaldybių.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video