L. Sadauskienė prisiekė kaip naujoji rajono tarybos narė (0)

Publikuota: 2024-06-28 Kategorija: Politika
L. Sadauskienė prisiekė kaip naujoji rajono tarybos narė
Rokiškio Sirena nuotr. / Verslininkės priesaiką priėmė VRK narė J. Baušytė.

Birželio 27 d. vykusio Rokiškio rajono tarybos posėdžio metu prisiekė naujoji tarybos narė, garsi ne tik Rokiškyje, bet ir visoje šalyje kulinarinio paveldo puoselėtoja, verslininkė Laimutė Sadauskienė. Ji taryboje pakeitė mėnesio pradžioje mirusį politikos kolegą ir bendražygį a. a. Irmantą Tarvydį.

Linkėjo sklandaus darbo

L. Sadauskienės priesaiką priėmusi Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) narė Jolita Baušytė linkėjo naujai prisaikdintai tarybos narei visada laikytis duotos priesaikos, nes tai – svarbus įsipareigojimas sau ir ja pasitikėjusiais rinkėjais, linkėjo sklandaus darbo.

Verslininkė į rajono tarybos sudėtį pateko pagal 2023 m. vykusių vietos savivaldos rinkimų „Liberalų sąjūdžio“ ir Lietuvos žaliųjų partijos koalicijos „Už laisvę augti“ sąrašą, kuriame buvo ketvirta.

Tarybos kėdėje – ne naujokė

Po posėdžio paklausta kaip jaučiasi, L. Sadauskienė šypsojosi: „Viskas gerai. Nebuvo sprendžiami kažkokie „dideli“ ar rajonui „skausmingi“ klausimai, tad viskas praėjo paprastai. Žinojau, kad būsiu prisaikdinta ir iki posėdžio jau turėjau galimybę susipažinti su teikiamais sprendimų projektais, pasiskaityti ir pasinagrinėti informaciją“.

Rajono taryboje L. Sadauskienė – ne naujokė. Verslininkė 2017 m. pakeitė kitą verslininką – Virginijų Gaučį, kuris buvo išrinktas, tačiau tarybos nario mandato atsisakė. Ir šį kartą, anot L. Sadauskienės, rinkimuose pritrūko vos vieno-kito balso iki tarybos nario kėdės.

Tačiau politikė neslėpė – šį kartą kolegos keitimas nėra toks malonus: „Aišku, būtų geriau, jei būčiau pakeitusi Irmantą dėl kitokių aplinkybių... Neslėpsiu, sulaukiu tokių klausimų: kaip jaučiuosi jį pakeitusi. Bet atsakau, kad Irmanto niekas nepakeis. Jis buvo unikalus. Visgi, mūsų visų gyvenimas teka toliau, niekur nuo to nepabėgsi, ir jeigu jau taip nutiko, na, jei ne aš, būtų kas nors kitas vietoj manęs sėdęs į tarybos nario kėdę“.

Pasak L. Sadauskienės, dar nėra galutinai patvirtinta, ar a. a. I. Tarvydį ji pakeis ir Kontrolės komitete, kuriam priklausė buvęs politikos bendražygis. Pati politikė sakė, kad norėtų spręsti klausimus, susijusius su kaimu ar verslu – ką geriausiai žinanti ir kur turi patirties.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video