Rajono seniūnų ataskaitų teks palaukti, tačiau tikimasi jas surengti „gyvai“ (3)

Publikuota: 2022-01-03 Kategorija: Politika
Rajono seniūnų ataskaitų teks palaukti,  tačiau tikimasi jas surengti „gyvai“

Iki covid-19 epidemijos rajono seniūnijų seniūnų ataskaitos buvo rengiamos „gyvai“: didesnėse seniūnijų gyvenvietėse seniūnai pristatydavo savo ataskaitas, atsakydavo į gyventojų klausimus. Tokiuose susirinkimuose mielai dalyvaudavo policijos pareigūnai, pasakodami apie kriminogeninę situaciją tame krašte, primindami, kaip apsisaugoti nuo vagių, telefoninių sukčių. Kai kuriose seniūnijose ataskaitas papuošdavo ir vietos ar kviestinių saviveiklininkų koncertai, žmonės buvo kviečiami pabendrauti prie arbatos puodelio. Tačiau dabartinė situacija tradicijas pakeitė – pernai pirmą kartą ataskaitos buvo pristatytos nuotoliniu būdu. Ir, kaip sako rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Burnickas, patirtis nebuvo džiuginanti: į ataskaitų transliacijas jungėsi mažai žmonių, faktiškai nebūdavo klausimų. O kaip rajono savivaldybė ketina seniūnų ataskaitų teikimą organizuoti šiemet?


Prioritetas – gyviems susitikimams
Anksčiau seniūnų ataskatų maratonas prasidėdavo apie sausio vidurį. Tad kaip jos bus organizuojamos šiemet? „Turime dar gerą mėnesį pagalvoti“, – sake rajono savivaldybės administracijos direktorius A. Burnickas. Pernai irgi dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos seniūnų ataskaitos buvo nuvėlintos: prasidėjo tik vasarį.
Iki covid-19 epidemijos seniūnų ataskaitos buvo vienas svarbiausių krašto metinių renginių. Jos būdavo rengiamos ne tik seniūnijų centruose, bet ir didesnėse gyvenvietėse. Gyventojai visuomet rinkdavosi gausiai. Tuo buvo suinteresuoti ir seniūnai, ir kultūros darbuotojai. Ataskaitoms specialiai buvo daromos rankdarbių parodos, organizuojami savų ar kviestinių saviveiklininkų pasirodymai, sveikinimai, kai kur netgi arbatėlės su saldumynais.


Ne ką mažiau už kultūrinę programą gyventojus viliojo pasiklausyti ataskaitų ir darbiniai klausimai. Tradiciškai domindavo kelių valymas, vaikų pavėžėjimo į mokyklas grafikai, seniūnijų demografinė situacija. Miestelių gyventojams būdavo aktualu vandens tiekimo klausimai, gatvių apšvietimas.
Paprastai į tokias ataskaitas atvykdavo policijos pareigūnai, seniūnaičiai, savo veiklą pristatydavo bendruomenės.

Nuotolinis pristatymas dėmesio nesulaukė
Pernai dėl covid-19 epidemijos buvo nuspręsta seniūnams atsiskaityti nuotoliniu būdu. Kaip sako administracijos direktorius, situacija buvo išspręsta tik iš bėdos. Prisijungusių prie transliacijų buvo gerokai mažiau, nei ateidavusių į susirinkimus, faktiškai nebuvo pateikiama klausimų. „Supratome, kad tokiais aktualiais klausimais nuotolinės ataskaitos ne pati geriausia išeitis. Tad šiemet dar ir neapsisprendėme, kaip jas rengsime. Stebime epideminę situaciją. Jei ji leis, ten, kur yra didelės, erdvios patalpos, įmanoma užtikrinti saugius atstumus, norėtume, kad ataskaitos būtų rengiamos „gyvai“, – „Rokiškio Sirenai“ komentavo A. Burnickas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video