Seimo valdyba po dviejų savaičių šaukia neeilinę Seimo sesiją (0)

Publikuota: 2024-01-31 Kategorija: Politika
Seimo valdyba po dviejų savaičių šaukia neeilinę Seimo sesiją
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr. / Seimas

Seimo valdyba trečiadienį priėmė sprendimą dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo.

Numatyta, kad ji vyks vasario 12–15 dienomis.

Sesiją inicijavo pusšimtis parlamentarų. Jie siūlo skubiai svarstyti ir priimti įstatymų pataisas dėl žymėto dyzelino ir naftos dujų akcizų. Dėl to praėjusią savaitę protesto akciją Vilniuje buvo surengę žemdirbiai.

Akcizų įstatymo pataisomis būtų siekiama liberalizuoti žymėto žemdirbių dyzelino lengvatą ir sumažinti suskystintų naftos dujų (SND) akcizą buitiniams vartotojams bei verslui. 

Taip pat neeilinės sesijos darbotvarkėje įrašytas generalinės prokurorės Nidos Grunskienės kreipimasis prašant panaikinti Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio teisinę neliečiamybę. Jam norima pateikti įtarimus dėl viešo tyčiojimosi, žmonių grupės niekinimo ir neapykantos skatinimo prieš žydų tautybės žmones.

Anot Seimo pranešimo, į neeilinės sesijos darbų programą taip pat įtraukti Ribojamų priemonių dėl karinės agresijos prieš Ukrainą nustatymo įstatymo, Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo, Mokslo ir studijų įstatymo, Bibliotekų įstatymo, Seimo statuto pataisų pristatymai.

Pagal Seimo statutą, neeilines sesijas šaukia Seimo pirmininkas ne mažiau kaip trečdalio (47) visų Seimo narių siūlymu, kuris turi būti jam įteiktas raštu. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video