Brangieji, (9)

Publikuota: 2022-03-03 Kategorija: Kultūra
Brangieji,
Lina Dūdaitė-Kralikienė / Dekanas Eimantas Novikas ragina jungtis prie sinodinio kelio ir kalbėti apie tai, ko tikimasi iš Bažnyčios ir parapijos.

Kreipiuosi į Jus perteikdamas popiežiaus Pranciškaus kvietimą sinodiniame kelyje aktyviai įsitraukti į Bažnyčios atnaujinimo procesą, išsakyti maldos tyloje ir apmąstymų gelmėje subrandintas bei Šventosios Dvasios įkvėptas įžvalgas. Sinodinio kelio metu turime pažvelgti į tai, kaip mes kartu – dvasininkai ir pasauliečiai – kuriame Bažnyčios bendruomenę, ir pradėti reikėtų nuo mažiausios parapijos ar maldos sambūrio.

Jausdami bendrą atsakomybę už Bažnyčią, turime atrasti būdą susitikti ir kartu ieškoti Dievo valios. Į sinodinį kelią pakvieskime ir tuos, kurie dėl įvairių priežasčių yra nutolę nuo Bažnyčios ar atsidūrę visuomenės paribyje, nes mums svarbu išgirsti ir jų balsą. Tikėjimas kyla tuomet, kai žmonės vertinami: girdimas jų šauksmas, jiems padedama įveikti sunkumus, vertinamas jų atvirumas, jų orumas patvirtinamas Dievo akyse ir atkuriamas bendruomenėje (plg. Vademecum, 4.1).

Žodis sinodas reiškia keliavimą drauge. „Keliaudama drauge ir kartu apmąstydama jau įveiktą kelią, Bažnyčia galės iš patirties mokytis, kokie procesai gali padėti jai gyventi bendrystėje, įgyvendinti dalyvavimą ir atsiverti misijai“ (PD, 1).

Tad kviečiu į sinodinio kelio susitikimus, kurie vyks nuo kovo 3 d., 19 val. (Gavėnios ketvirtadieniais), Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato parapijos namuose, Nepriklausomybės a. 4.

Dekanas kun. Eimantas NOVIKAS

Išsamiau apie sinodą – tinklalapyje https://sinodas.katalikai.lt/

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video