Dailininkų plenere tapytos langinės papuoš tris Rokiškyje esančius pastatus (foto) (0)

Publikuota: 2023-08-10 Kategorija: Kultūra
Dailininkų plenere tapytos langinės papuoš tris Rokiškyje esančius pastatus (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / Langinių tapymo plenero dalyviai

Rugpjūčio 1 dieną prasidėjusiame, Žiobiškio turistinėje bazėje vykusiame plenere dalyvavo dešimt dailininkų.

Plenero kuratorius Arūnas Augutis, dailininkai Rita Almanis, Diana Zviedrienė, Jolanta Konstancija Jasukaitienė, Sergei Razin, Aušra Viduolienė, Arūnas Uogintas, Gražvyda Andrijauskaitė, Vydmantas Mačiulis, Ilona Žilienė nutapė dvidešimt langinių, kurios jau netrukus papuoš tris pastatus, esančius Dariaus ir Girėno, Pandėlio bei Respublikos gatvėse. 

 

Rugpjūčio 5 dieną prie Rokiškio krašto muziejaus vyko XIX-asis Rokiškio langinių tapymo plenero rezultatų pristatymas bei susitikimas su dailininkais.

Pristatymo metu A. Augutis pasakojo apie dailininkų patirtis ir langinių tapymo procesą. Atvykusieji į renginį buvo supažindinti su dailininkais bei turėjo galimybę išvysti darbus, kurie jau visai greitai papuoš Rokiškio miesto gatves.

Renginio metu langines tapę dailininkai buvo apdovanoti padėkomis bei rėmėjų dovanomis. Visi susirinkusieji galėjo atsigaivinti gėrimais ir pasimėgauti suruoštais užkandžiais. 

 

Kitąmet vyksiantis pleneras bus jubiliejinis – XX-asis!

Rezultatų pristatymo ir susitikimo su dailininkais metu žodį tarusi Rokiškio krašto muziejaus direktorė Aušra Gudgalienė tikisi palaikyti draugiškus ryšius su dailininkais ir skirti dar didesnę paramą 2024-ais metais.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video