„Netobulai tobuli“ gaminiai iš virvelių Kavoliškio bendruomenės namuose (0)

Publikuota: 2023-05-14 Kategorija: Kultūra
„Netobulai tobuli“ gaminiai iš virvelių Kavoliškio bendruomenės namuose
J. Kunigėlienės asmeninio albumo nuotr. / J. Kunigėlienė pirmą parodą atidarė Kavoliškyje

Praėjusią savaitę Kavoliškyje, kaimo bendruomenės namuose atidaryta Jūratės Kunigėlienės darbų paroda „Tobulai netobuli“, kurioje autorė pristato iš virvelių siūtus gaminius. Padėklai, kilimai, pintinės, skrybėlės, rankinės pagaminti iš džiuto, medvilnės ir poliamido virvelių, siuvamų ratu zigzago raštu. Parodoje taip pat Jūratės gamintos rankų darbo eterinės žvakės, muilas su levandomis, šokoladu.

Grįžo iš Anglijos

J. Kunigėlienė sako, kad dabar dauguma idėjų semiamasi iš interneto, taigi ir šią siuvimo techniką ji rado interneto platybėse. „Pamačiau keletą darbų ir panorau mėginti. Lietuvoje mažai kas siuva iš virvių, ši technika atėjusi iš Azijos šalių“, – sako pašnekovė. Virveles moteris įsigyja iš įmonės „Duguva“ arba tiesai iš tiekėjų.

Siūti gaminius iš virvelių Jūratė pradėjo prieš trejus metus. Kai gimė vaikas, nenorėjo samdyti auklių, pati liko namuose, tačiau kažkaip reikėjo save realizuoti.

Jūratė su šeimą ilgą laiką gyveno Anglijoje, o grįžusi į Lietuvą pirmiausiai apsigyveno Kavoliškyje, paskui persikėlė į Laibgalius. Taigi ir parodą sako norėjusi surengti tame krašte, į kurį pirmiausiai  įžengė.

<...>

 Visą straipsnį skaitykite antradienio „Rokiškio Sirenoje“.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video