Panemunėlyje užvertos mažosios Lietuvos kultūros sostinės durys (foto) (0)

Publikuota: 2022-12-11 Kategorija: Kultūra
Panemunėlyje užvertos mažosios Lietuvos kultūros sostinės durys (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / Mažoji Lietuvos kultūros sostinė uždaryta istorine inscenizacija.

Gruodžio 10-ąją Panemunėlis atsisveikino su mažosios Lietuvos kultūros sostinės titulu. Šeštadienio pavakare scenoje atgijo žymūs šio krašto istoriniai veikėjai, taip pat buvo pagerbti ir apdovanoti tie, kurie parama ir garsinimu prisidėjo prie Panemunėlio renginių.

Panemunėlio universalaus daugiafunkcio centro direktorė Inga Belovienė ir asociacijos „Panemunėlio kraštas“ vadovė Inga Driskiuvienė šypsojosi, kad Ingos kvadratu organizavo mažosios Lietuvos kultūros sostinės uždarymą. Kaip šie metai prasidėjo kultūriniu istoriniu keliu, taip ir buvo uždaryti. Šeštadienio vakarą į sceną lipo Panemunėlio gyventojai, kurie parodė jautrią inscenizaciją, priminusią šio krašto šviesuolius.  

„2021 metų rudenį gavome mažosios Lietuvos kultūros sostinės vėliavą, o atidarymas įvyko šių metų vasario 16 dieną. Nuo atidarymo dienos kiekvieną mėnesį darėme po renginį, priminusį iškilias Panemunėlio krašto asmenybes: kunigą Joną Katelę, ministrą pirmininką Juozą Tūbelį, poetę Matildą Olkinaitę, rašytoją Liudviką Didžiulienę, žvalgę Marcelę Kubiliūtę, taip pat visus kitus mūsų krašto žmones, žinomus visoje Lietuvoje“, – sakė I. Driskiuvienė.

Pasak I. Belovienės, mažosios Lietuvos kultūros vardas Panemunėliui suteikė daugiau žinomumo, nes ir į renginius atvykdavo daugiau žmonių iš aplinkinių rajonų ir kitų šalies regionų. Be to, kartu su panemunėliečiais visus šiuose metus bendradarbiavo kitos Rokiškio rajono kultūrinės ir švietimo įstaigos.

Mažąją Lietuvos kultūros sostinę atidarė ir uždarė Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas, kuris kartu su Panemunėlio bendruomenės nariais už finansinę paramą, palaikymą ir bendradarbiavimą šiais metais įteikė padėkas ir medžio skulptoriaus Vidmanto Zakarkos atminimo statulėles. Padėka už informacinę sklaidą buvo įteikta ir „Rokiškio Sirenai“.

2023 metais mažąja Lietuvos kultūros sostine taps mūsų kaimynai biržiečiai. Šį vardą pelnė  Pačeriaukštė Biržų rajone.

 

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video