Po trejų metų pertraukos išrinktas L. Šepkos premijos laureatas (0)

Publikuota: 2022-11-05 Kategorija: Kultūra
Po trejų metų pertraukos išrinktas L. Šepkos premijos laureatas
„Rokiškio Sirena“ /

 

 

Paaiškėjo 21 kartą organizuojamo konkurso L. Šepkos premijai laimėti laureatas. Šeštadienį Rokiškio krašto muziejuje vykusios respublikinės medžio drožėjų konkursinės parodos uždaryme laureato diplomas įteiktas tautodailininkui, medžio meistrui iš Kalvarijos Antanui Lastauskui.

Šių metų konkurse dalyvavo 23 autoriai ir 11 rajonų. Savo darbus atvežė Steponas Kaminas iš Telšių, Alius Aleksandras Tarabilda ir Pranas Petronis iš Anykščių r., panevėžiečiai Eduardas Titas ir Albertas Valikonis, Alfonsas Bendikas iš Mažeikių, Vytautas Šemelis iš Utenos r. ir kiti daugiau ir mažiau patyrę medžio meistrai.

Nuo 1994 m. Rokiškyje organizuojamas konkursas vieno talentingiausių šiame krašte kūrusių  XX a. Lietuvos drožėjų – L. Šepkos atminimui, privertė pasitempti šio amato žinovus, į dienos šviesą ištraukė ne vieną talentingą kūrėją.

 Prisimindami konkurso užuomazgas, organizatoriai prasitarė, kad konkurso tikslas buvo išugdyti dar vieną Lionginą Šepką, tačiau tuo pačiu džiaugėsi, kad toks dar neužaugo ir talentų paieškos tęsiasi.

 

Plačiau apie renginį skaitykite antradienio „Rokiškio Sirenoje“.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video