Pristatyta Rokiškio trečiojo amžiaus universiteto lankytojų paroda (foto) (0)

Publikuota: 2023-10-27 Kategorija: Kultūra
Pristatyta Rokiškio trečiojo amžiaus universiteto lankytojų paroda (foto)
Kristinos Ramanauskaitės nuotr. / Rokiškio TAU parodos aptarime

Spalio 26 d. rokiškio krašto muziejuje vyko Rokiškio Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) prie Rokiškio švietimo centro tapybos ir keramikos darbų parodos apibendrinimas.

Kai kurie neišdrįso

Rosita Lasienė, Rokiškio TAU koordinatorė sakė, kad lankytojai savo darbus muziejuje pristato jau ketvirtą kartą. Nuo praėjusių metų padaugėjo žmonių, lankančių Trečiojo amžiaus universitetą, taigi gausėja ir kuriančiųjų žmonių būrys. Mokytojo Vytauto Daščioro padrąsintos, „studentės“ mokosi kompozicijos, plastinės kalbos, spalvotyros, atranda kūrybos džiaugsmą. Vienos parodos dalyvės su teptuku nesiskiria keliolika metų, kitos piešti pradėjo vos prieš metus. „Šie žmonės unikalūs, jie sukūrė stebuklą. Tai ketvirtoji paroda ir kiekviena jų sudėtingesnė, gražesnė, unikalesnė. Puikiai įvaldėme natiurmorto, peizažo, abstrakcijos meną“, – kalbėjo V. Daščioras ir apgailestavo, kad kai kurie pirmuosius žingsnius žengiantys kūrėjai taip ir neišdrįso parodyti savo darbų.

Mokosi vieni iš kitų

„Jūs iš manęs kažko išmokstate, o aš – iš jūsų. Tai gražus bendradarbiavimas“, – apie savo brandaus amžiaus mokines kalbėjo V. Daščioras bei dėkojo Rokiškio švietimo centrui „už suteiktą galimybę tobulėti, augti ir skristi“ bei muziejininkams, padėjusiems išeksponuoti parodą. Viena iš parodos dalyvių, entuziastingai raginusi tapyti ir kitas – Marijona Mieliauskienė, tapybą atradusi po ilgų darbo metų muziejuje ir jau surengusi ne vieną personalinę paridą. Marijona dėkojo besirūpinantiems laisvalaikiu, užimtumu, padedantiems dienas leisti įdomiau ir prasmingiau. Parodoje dalyvės pristatė ir tapybos ant šilko, keramikos darbus – smilkalynes, lėkštes, angelus. Po parodos į koncertą, skirtą pagyvenusių žmonių emocinės sveikatos gerinimui, kvietė smuikininkas Gediminas Dalinkevičius ir pianistas Povilas Jaraminas, atlikę B. Dvariono, A. Paganinio, Mocarto ir kitų autorių kūrinius.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video