Rokiškyje nutūps „Aukso paukštė“ (0)

Publikuota: 2023-03-02 Kategorija: Kultūra
Rokiškyje nutūps „Aukso paukštė“
Rokiškio Kultūros centro nuotr. / Kultūros centro režisierė Neringa Danienė tapo „Aukso paukštės“ laureate.

Trečiadienis Rokiškio Kultūros centro režisierei Neringai Danienei prasidėjo džiugia žinia: jos rankose nutūps „Aukso paukštė“. Tai – aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas Lietuvoje, kurį įsiteigė Lietuvos liaudies kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondas. Jis skirtas geriausiems mėgėjų meno kolektyvams ir jų vadovams.

Trečiadienio vakarą „Rokiškio Sirenai“ laureatė džiaugėsi sakydama:

„Tik šiandien sužinojau, kolektyvas (Kultūros centro darbuotojai – aut. past.) padarė siurprizą – pasveikino, nes šiandien atkeliavo įsakymas iš Nacionalinio kultūros centro. Nuoširdžiai sakau – gavau šoką. Dar nelabai susivokiu, per daug netikėta. Nieko apie tai nežinojau. Ir kol kas nieko daugiau nežinau, tik mačiau dokumente savo pavardę. „Paukštę“ atvažiuoja įteikti Lietuvos Nacionalinės kultūros centro atstovai į tą miestą, kur dirba laureatas. Paprastai tai būna arba kažkokio renginio metu, arba yra organizuojamas specialus renginys. Kol kas nežinom, kokia tai bus data, nes prasideda teatrų festivalis (profesionalių teatrų festivalis „Vaidiname žemdirbiams – aut. past.) ir kol kas galvojam tik apie jį. Kai nuslūgs pasiruošimo karštligė, susėsim ir pagalvosim apie datą. Manau, tai bus balandžio ar gegužės mėnesį.“

Pastebi visi

Rokiškio kultūros centro direktorė Vaiva Baltrūnaitė-Kirstukienė taip pat neslėpė džiaugsmo, kad toks įvertinimas atkeliauja į Rokiškį: „Laureatai – visas Rokiškio liaudies teatro kolektyvas, ir jo režisierė Neringa Danienė. „Aukso paukštei“ nominuoti visi jos pastatyti spektakliai: biografiniai, istoriniai. Kas stipriai atgaivino Rokiškio teatrinę kultūrą. Ir tą matome ne tik mes, kaip kolektyvas, ne tik Rokiškio krašto žmonės, kurie mielai renkasi į spektaklius. Teatras gastroliuoja po visą Lietuvą, sulaukia labai gražių atsiliepimų, net – piniginių premijų... Todėl mes pasidomėjom ar realu būtų pretenduoti, ar realu gauti. Lietuvos nacionalinio kultūros centro atstovai pasakė – realu.“

2023 m. kovo 1 d. centro direktorę pasiekė Lietuvos Nacionalinis kultūros centro raštas, kuriame rašoma: „Nominacijų skyrimo komisija Geriausiu suaugusiųjų teatru ir vadovu 2022 pripažino Rokiškio kultūros centro liaudies teatrą ir vadovę Neringą Danienę“.

Pasak direktorės, N. Danienė – ryški Rokiškio krašto kultūrinio vyksmo asmenybė, įgyvendinanti unikalius projektus, įvairiapusė asmenybė: nuo masinių, muzikinių spektaklių pradininkės Rokiškio krašte iki biografinių spektaklių: „Nutildytos mūzos“ (2016 m.); „Marcelės legenda“ (2019 m.); „Šepką atradau aš“ (2020 m.) bei tarptautiniu mastu vykdomų projektų bendra Sakartvelo-Lietuvos kūrėjų pjesės „Svetima žemė“ (2021 m.) bendraautorė.

 „Aukso paukštės“ apdovanojimais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į mėgėjų meninę kūrybą, jos reikšmę krašto kultūrai, išryškinti tautinei kultūrai nusipelniusias asmenybes.  

Rokiškio liaudies teatras „Aukso paukštę“ yra gavęs 2006 m., kai teatro režisieriumi buvo Jonas Buziliauskas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video