Vasaros skaityklėlė baigė darbus (0)

Publikuota: 2023-09-20 Kategorija: Kultūra
Vasaros skaityklėlė baigė darbus
Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos nuotr. / Vasaros metu Rokiškio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriaus kiemelyje veikė vasaros skaityklėlė.

Vasaros metu Rokiškio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriaus kiemelyje veikė vasaros skaityklėlė. Joje vykstančiose veiklose dalyvauti kvietė bibliotekininkės, taip įgyvendindamos vasaros iniciatyvą „Atverk duris vasarai“, kurią jau aštuntąjį kartą organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Birželio mėnesį Rokiškio rajono darželių auklėtiniams ir jų auklėtojoms, mokiniams ir mokytojams susitikimų metu vyko teatralizuoti garsiniai skaitymai „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“. Gamtos apsuptyje pasakojama istorija nuo pat pirmos minutės dalyvius įtraukė į siužeto vingius. Pasakojimas prasideda trumpa meditacija, atsipalaidavimu. Paskui visi įdėmiai klausėsi sekamos pasakos, aktyviai joje dalyvavo: mušė lazdelėmis, švilpė švilpynėmis, grojo skudučiais. Kiekvienas pasakojimo dalyvis savaip padėjo pagrindiniams herojams nugalėti kliūtis.

Liepos mėnesį bibliotekos lankytojai galėjo užsukti į kiemo skaityklėlę po skėčiu. Garsiniuose skaitymuose vaikai klausėsi pasakų „Pirštinė“, „Chameleono sapnai“, „Kaip kiškis mokėsi drąsos“. Vaikams patiko, kad pasakas kurti galėjo patys, naudodami pirštukines lėles, įvairias priemones: laistytuvėlius, kibirėlius, kempinėles, vėjo malūnėlius ir pan. Smalsuoliai galėjo susipažinti su naujausiomis knygomis, jas vartyti, skaityti. Mažieji piešė, spalvino knygų skirtukus.

 

Vasaros skaityklėlėje organizuoti smagūs, aktyvūs žaidimai mažiesiems.

(Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos nuotr.)

Rugpjūčio mėnesį skaityklėlė persikėlė į bibliotekos erdves. Edukacijų ir atradimų erdvėje vyko dirbtuvėlės su „Fisher-technic“ konstruktoriais. Interaktyvioje edukacinėje erdvėje didelio susidomėjimo sulaukė šokiai „Dance“. Organizuoti smagūs, aktyvūs žaidimai. Su stovyklų auklėtiniais buvo kalbama apie skaitytų knygų herojus, kartu atliekamos užduotys „Pamatyk rūpesčius“, „Mes panašūs“, „Stebuklas“. Daug susidomėjimo ir diskusijų sulaukė žaidimas „Parduok bėdą“. Vaikai kūrė, piešė, pristatinėjo linksmas istorijas. Patys mažiausi, atlydėti tėvelių ar senelių, smagiai leido laiką žaislotekoje.  

Vasaros skaityklėlėje dalyvavo Rokiškio ugdymo įstaigų auklėtiniai ir pedagogai, bibliotekos lankytojai, miesto svečiai, atvykę iš kitų miestų paviešėti pas gimines.

Džiaugiamės, kad vaikai prasmingai leido atostogas bibliotekoje, jos kiemelyje ir tikime, kad pasisėmė nemažai žinių, susirado naujų draugų.

 

Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja

Aušra Žukauskienė

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video