Vilniaus Knygų mugėje Rokiškio krašto muziejaus leidiniai (0)

Publikuota: 2023-02-23 Kategorija: Kultūra
Vilniaus Knygų mugėje Rokiškio krašto muziejaus leidiniai
Rokiškio krašto muziejaus nuotr. / 23-oje Knygų mugėje Rokiškio krašto muziejus yra partnerystėje su visais šalies muziejais – Muziejų asociacijos stendas.

23-oji Tarptautinė Vilniaus knygų mugė Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks vasario 23-26 dienomis. Savo leidinius Lietuvos muziejų asociacijos stende jau išsidėliojo ir Rokiškio krašto muziejaus kolektyvas.

Rokiškio krašto muziejaus direktorė Nijolė Šniokienė kalbėjo, kad muziejaus kolektyvas – nuolatinis knygų mugės dalyvis, tačiau po dviejų metų pertraukos į „gyvų“ susitikimų formatą grįžusi mugė kelia šiek tiek neaiškumų: „Po dviejų metų pertraukos, kai buvo COVID pandemija ir mugė nevyko, dabar taip „atsargiai“ pažiūrėjom. Bet manau, kad bus neblogai, nes tuo besidomintys žmonės išsiilgę susitikimų. Todėl tikimės ir pirkimo. Jei kalbėsime apie leidinių pavadinimus, tai pavadinimais nuvežėme tikrai daug skirtingų leidinių. O jei skaičiuosime egzempliorius, tai maždaug po 20-30 leidinių. Kadangi šiais metais esame partnerystėje su visais šalies muziejais – Muziejų asociacijos stendas – reikia draugiškai dalintis vieta. Negalime visų lentynų užpildyti tik savo leidiniais. Šis stendo dalijimasis lėmė ir pasidalintą „budėjimo“ laiką. Mūsų kolektyvas ten bus nuo šiandienos ryto iki popietės 14 val. Kadangi esame iš toliau, tai taip sutarėme, kad mums važiuoti kitą dieną nebereiks. Žinoma, viską paliksime, o mūsų reklaminius lankstinukus, leidinius, ten „prižiūrės“ kolegos iš kitų muziejų.“

Kadangi muziejaus kolektyvas – nebe pirmos knygų mugės dalyvis, direktorė prisiminė ir kitokias situacijas: kai Rokiškio krašto muziejus trejus metus turėjo atskirą savo stendą mugėje, kažkada vyko į atidarymo renginį persirengę kaip Grafai Tyzenhauzai.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video