MANO RECEPTAS TAVO. Brusketa su burokėliais, feta sūriu ir karamelizuota šonine (foto) (0)
Gastrostudijos „Šaukštas ir šakutė“ gamybos vadovė Deimantė Paršonytė siūlo svečius prie Šv. Velykų stalo nustebinti brusketa su burokėliais, feta sūriu ir karamelizuota šonine.
„Kadangi gastrostudijoje švenčių proga sulaukiame nemažo susidomėjimo užkandžiais, tenka pasitelkti vaizduotę, žinias ir patirtį, kad nepaliautume stebinti klientų. Viena iš mūsų favoričių: brusketa su burokėliais. Ją nesudėtinga pasigaminti, o rezultatas pranoks lūkesčius“, – kalbėjo D. Paršonytė.
Brusketai pagaminti reikės:
Mėgstamos duonos (prancūziškas batonas, ciabatta, kita tamsi ar šviesi duona, gali būti su sėklomis)
Virtų burokėlių
Gražgarsčių
Skaidraus salotų užpilo
Rūkytos, pjaustytos kiaulienos šoninės
Rudojo cukraus
„Feta“ sūrio.
Balzamiko kremo
Gaminimo eiga:
Supjaustyti duoną nedidelėmis riekelėmis, paskrudinti orkaitėje ar keptuvėje, galima šiek tiek pašlakstyti aliejumi. Burokėlius supjaustyti plonais griežinėliais ir paskaninti mėgstamu salotų užpilu. Gražgarstes nuplauti ir nusausinti. Šoninę apibarstyti ruduoju cukrumi ir keletą minučių kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus. Sūrį supjaustyti mažais kubeliais. Tuomet dedame ant duonos burokėlio riekelę, keletą gražgarstės lapelių, sūrio kubelių, karamelizuotos šoninės juostelę ir viską apšlakstome balzmiku. Užkandėlė paruošta, skanaus!
„Tiesa, Velykų savaitgaliui studijoje turėsime didelį asortimentą įvairių mūsų kulinarijos gaminių, šviežios mėsos pusgaminių griliui, o sekmadienį gaminsime įvairias užkandėles ir keptos duonos tortus, tad suskubkite užsisakyti arba tiesiog užsukite, tikrai susigundysite ką nors paragauti. Skanių, šiltų ir linksmų Šv. Velykų!“, – sakė D. Paršonytė.
Skanaus!
Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!