Rokiškio muziejininkai kreipiasi į Jūžintų seniūnijos gyventojus (foto) (0)

Publikuota: 2022-08-04 Kategorija: Kultūra
Rokiškio muziejininkai kreipiasi į Jūžintų seniūnijos gyventojus (foto)
Rokiškio krašto muziejaus nuotr. / Rokiškio muziejininkai kreipiasi į Jūžintų seniūnijos gyventojus

Mieli Jūžintų seniūnijos gyventojai,
 
Rokiškio krašto muziejaus muziejininkai kartu su Jumis džiaugiasi įdomia Jūžintų krašto istorine praeitimi, kuri pristatoma muziejaus ekspozicijose.
 
2022-ieji metai paženklinti gražiomis sukaktimis – Jūžintų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčiai – 230 m., o jos fundatorių – Vaisenhofų giminės atstovo dailininko Henriko Vaisenhofo, įamžinusio gražias Jūžintų apylinkes – 100-osios mirties metinės.
 
Ta proga jau nuo gegužės mėn. pradėjome istorinę - etnografinę ekspediciją po Jūžintų seniūniją. Gavę pritarimą ir visapusį palaikymą iš Jūžintų seniūnijos administracijos, aplankėme per 30 kultūros paveldo objektų, daugybę kitų istorinę atmintį liudijančių vietų.
 
Rugpjūčio-rugsėjo mėn. ketiname pasibelsti į Jūsų namus ir tikimės išgirsti bei užrašyti dar negirdėtų pasakojimų, prisiminimų, išsivežti įdomių nuotraukų, spaudinių, buities rakandų ir pan.
 
Todėl labai prašome ir tikimes, kad radę laiko peržiūrėsite savo fotoalbumus, spintas, sandėliukus, palėpes ir surastais lobiais pasidalinsite su muziejininkais. Darbo rezultatais džiaugsimės metų pabaigoje ekspedicijos užbaigimo vakaronėje. Tik bendromis pastangomis galime kurti ir saugoti savo krašto istoriją!
 
Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video